Even gezond erop uit

Lekker GENIETEN

VAN de buitenlucht

Met natuurlijk een tussenstop bij D'n Hut.

Voor wandelaars ...

D'n Hut ligt aan de rand van de Oirschotse Heide. Daar tref je een prachtig wandelgebied aan. Er is veel reliëf met opgestoven hoogten en komvormige laagten. Vanwege de enorme uitgestrektheid van dit gebied heb je de natuur hier vaak voor je alleen. Veel zeldzame plant- en diersoorten varen wel bij deze rust. Zo tref je bijzondere  broedvogels aan zoals de nachtzwaluw en de korhoen.

Bovendien is de Oirschotse heide een van de belangrijkste dagvlindergebieden van Nederland.
De buizerd beheerst er het luchtruim en in de schemeruren zie je kleine groepjes reeën door het landschap trekken.

... en fietsers

Ook fietsers kunnen hun hart ophalen. D'n Hut ligt aan het Fietsroutenetwerk Brabant (tussen knooppunt 36 en 49). Dit prachtige routenetwerk laat u zorgeloos genieten van een vooraf te plannen route. U fietst simpelweg van knooppunt naar knooppunt van de door u samengestelde route.

D'n Hut leent zich prima voor een tussenstop of als vertrek- en/of eindpunt voor prachtige routes door de Kempen.

Het gebied dat u doorkruist is ook bekend als de Acht Zaligheden. Een typische Kempische streek met verstilde dorpsgezichten, gezellige marktpleintjes en prachtige natuur. Waar u nog regelmatig een Contente Mens treft, of de nalatenschap van de Teuten (marskramers), bestaande uit prachtige herenhuizen die het verhaal vertellen van een ondernemend verleden.

Buitengewone fietspartner

En het kan nog beter! We hebben een aantal ontwikkelingen gerealiseerd, die onze service van het allerhoogste niveau maken, zoals de ANWB rijwielhulpkist (voor spoedreparaties) en diverse ion-oplaadpunten voor elektrische fietsen (alle merken).